View Single Post
Stary 13-03-2021, 21:02   #197
kwnc
ford::amateur

Imię: Karol
Model: S-max
Silnik: 2,0 duratec
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Oznaczenie modułu komfortu drzwi kierowcy a jego funkcje

Cytat:
Napisał kwnc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w tamtym roku kupiłem S-maxa 2.0 benzyna 2006 r. i moduł drzwi kierowcy zmieniłem bo migało podświetlenie przycisków szyb, nie zapalała się lampka pod lusterkiem kierowcy, nie mogłem sterować szybą tylną z prawej strony (moduł jaki był zamontowany to 6G9T-14B533-CL), kupiłem drugi moduł drzwi kierowcy o nr 7G9T-14B533-CD (sprzedawca zapewnił mnie, że będzie pasował) i wszystko zaczęło chodzić jak trzeba ale.... zaczęło mi rozładowywać aku (1 noc i nie odpalę już auta) więc miernik w dłoń i wyszło, że moduł drzwi kierowcy ciągnie 1A. Czytałem, że tak jest jak moduł nie jest zgrany z autem i nie wygasza go komputer, więc chciałbym zmienić na taki co nie będzie ciągnął prądu. Nie mam pojęcia jaki moduł był oryginalnie, a widzę że są tu koledzy co po VIN są w stanie sprawdzić to może ktoś pomoże WF0SXXGBWS6A57230.
Jak coś to w drzwiach pasażera mam moduł 6G9T-14B533-HL i czy też musi być zmieniony żeby pierwsza cyfra była 7 jeśli u kierowcy jest 7 lub oba muszą być od 6 czy może być, że jeden moduł zaczyna się od 6 a drugi od 7?
W Forscan takie coś mi wyszło jak wszedłem w konfigurację odnośnie drzwi kierowcy: Nr części: 7G9T-14B533-CD (lastest known: 7G9T-14B533-CF) i pytanie czy to znaczy ten lastest known, że taki był zamontowany poprawnie działający bo jak coś to w ciemno zamówiłem taki i jutro do mnie przyjdzie i nie wiem czy go zakładać (jest szansa, że będzie działał bez rozładownia aku czy to nie o to chodzi jak myślę?)
Dla potomnych: winowajcą był niekompatybilny z pozostałymi trzema moduł drzwi tylnych lewych (jak wiadomo w tym aucie przód musi się zgrywać z tyłem, a lewa strona z prawą) bo ktoś widać grzebał i wsadził co miał pod ręką. Wsadziłem właściwy moduł i wszystko działa i nie pobiera już prądu. Co to z tymi modułami wymyślili inżynierowie Forda to majstersztyk żeby aso zarabiało. Dziękuję wszystkim z forum którzy nakierowali mnie gdzie szukać informacji o modułach. Naczytać się trochę musiałem, a i modułów mam chyba ze 6 zakupionych przez ten czas i muszę teraz to posprzedawać bo wszystkie są ok jak się okazało :-)
kwnc jest offline   Odpowiedź z Cytatem