Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 14-03-2021, 12:20   #5644
shimanko
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: FOCUS MK3
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cześć!
Mam problem z moim modułem BT/VC.
Samochód: Focus MK3 2012 TREND ( USB bez AUX fabrycznie )
Mój ACM: SONY CM5T-18C815-XJ
Panel: SONY bez NAVI
Moduł BT/VC: 8M5T-19C112-AR
Wyświetlacz radia: AM5T-18B955-CH ( kolorowy, 4 cale )
Wiązka: SAMontuję z mikrofonem, kabel USB wpięty do modułu.

Wszystko aktywowałem Focccusem:
#112 - 3000nt series ice pack
#154 - With USB unit and iPod function
#157 - BT/VC Phone Interface + USB Connection
#172 - With Display - No Touchscreen, Colour-TFT, MFD 4
#214 - Branded Navigation ICP
AUX zmieniony na 02.

Problem:
Radio widzi moduł Bluetooth. Telefon widzi Ford Audio, jednak nie może się z nim połączyć. Przy próbie połączenia, radio mówi po angielsku, że jest za dużo połączonych urządzeń.
Po kliknięciu Phone na panelu, wyświetlacz pokazuje komunikat: " Brak urrądzeń ".
Po kliknięciu bodajże AUX raz na sto razy ( myślę, że od razu po włączeniu stacyjki ) pojawia się jedno urządzenie o nazwie BTAUDDEVICE7 ( zdjęcie ), którego nie mogę usunąć. Klikam Rozłącz i nic się nie dzieje, bądź nazwa urządzenia robi się szara. Po wyjściu z tego menu, nie da się ponownie wyświetlić ekranu z nazwą tego urządzenia.

Wyjmowałem bezpiecznik F67, zdejmowałem klemę, nic to nie dawało.

Czy ktoś ma pomysł, jak to rozwiązać? Nie chce mi się setny raz wyciągać modułu, a tym bardziej go odsyłać. No chyba że ktoś z Was tak miał i wie, że moduł jest walnięty.

Czy moglibyście mi też podrzucić, jaką antenę DAB dokupić, żeby wtyczka pasowała? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam serdecznie!
[IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG]
[IMG]Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/IMG]

Ostatnio edytowane przez shimanko ; 14-03-2021 o 12:31
shimanko jest offline   Odpowiedź z Cytatem