Mam 2,5T z 2009 roku - auto kupiłem trochę ponad rok temu, kilka dni po sprowadzeniu ze Szwajcarii.
Rdza - u mnie na razie nie ma. W momencie kupna i po zakupie auto było dosyć dokładnie sprawdzanie i rdzy nigdzie nie było.
LPG - równo rok temu miałem zakładaną instalację w Silesia-Cars w Katowicach. Przed założeniem byłem w kilku innych miejscach i dobrze rozeznałem się z temacie. Smax nie ma wnęki na koło zapasowe i są dwie główne opcje: butla w bagażniku lub pod autem. Jak w bagażniku to jest wiele zakładów. Ale ja nie chciałem w bagażniku i wtedy konieczna jest likwidacja schowka (czyli przeróbka blacharska podłogi bagażnika) oraz przebudowanie wydechu (zmiana jednego tłumika + modyfikacja ułożenia rury do tego tłumika). Robi się to po to żeby zmieścić butle (u mnie mieści się 42l gazu) i żeby ona nie wystawała w dół. Rok temu u mnie na Śląsku kompleksowo robili taką usługę w GZW (
www.gzw.pl) i właśnie w Silesia-Cars. Kompleksowo czyli oddajesz auto i masz zrobione wszystkie przeróbki oraz instalację - odbierasz na gotowo. Ceny były prawie takie same w obu tych zakładach. Ja wybrałem Silesia-Cars bo mieszkam w Katowicach