Zrobiło się cieplej w ubiegły Weekend więc zabrałem się za prace nad Autem. Na pierwszy ogień poszły filtry i oleje oraz dobrałem się do termostatu celem jego wymiany. Podczas odkręcania tej blachy do której są przymocowane zawory od EGR i Turbo zauważyłem że na zaworze od Turbo czegoś brakuje !! Brakowało jednej rurki.........znalazłem ją skrzętnie schowaną pod tą blachą zasłaniającą termostat. Normalnie rynce łopadajo......... Poprzedni właściciel wymieniał Turbo i DPF .........oczywiście w serwisie. Nazwy serwisu nie podam bo......wiadomo ale mogę napisać że to w Niemczech i serwis nazwa serwisu na literę A..... Sporo mają warsztatów.
Jak można takie coś odwalić się pytam !!
Oczywiście po założeniu rurki na swoje miejsce wszelkie dolegliwości odnośnie szarpania zniknęły i w ogóle silnik pracuje teraz jak igła. Mam wrażenie że teraz to dopiero ma kopa. Po wymianie termostatu również temperatura silnika jest nareszcie taka jak fabryka przykazała.
Podsumowując........oddaj auto do serwisu to Ci spier......... i tyle.
I jeszcze jedno. wycieraczkę szyby lewą to też rzeźnik przykręcał bo nakrętka zmasakrowana z zerwanym gwintem. Wymieniłem obie nakrętki i podkładki na nowe. Teraz mam na klucz 17.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.