Jeździłem Mazdą 6 2,5L i Skodą Octavią RS DSG 2.0 245KM.
Skoda jakaś tam od ręki może by się znalazła, ale niestety dosyć odbiegająca wyposażeniem od tego co ja bym chciał. Auto całkiem fajne, mniej sportowe bardziej rodzinne. Na duży plus pamięć ustawień foteli, lusterek przypisana do każdego kluczyka; duże możliwości modyfikacji ustawień, trybów. Np. zawieszenie, układ kierowniczy i silnik w trybie sport, a głośność można wyciszyć. W środku tak średnio, jakieś zamsze na desce itp, dziwnie. Niestety trochę droższe od Forda, chyba, że też agresywnie będę negocjował i uda się zbić jeszcze (choć porównuje DSG vs Manual). No i nie jestem fanem grupy VW. Podobno sporo usterek z infotainment, no ale skoda weszła w 2020, więc zakładam, że poprawiają ciągle. Żona już chce ją brać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mazda multimedialnie słabo, jakość kamery kiepska (tutaj Ford jest najlepszy) i od ręki nie ma kombi, zniżki niewielkie. Dynamika najgorsza, jednak brak turbiny robi swoje, jedzie akceptowalnie od 5 tyś obrotów.
Cuprą nie byłem w stanie się na jazdę umówić, obecnie w Kombi mają tylko wersję 4x4 310KM, więc aż nadto i cena jeszcze wyższa. Wykończenie, wygląd, jakościowo mam wrażenie, że lepiej niż w Skodzie, a multimedia i opcje bardzo podobne/ te same. W końcu jedna grupa VW.
Najgorsze, że Forda już nie pamiętam tak dobrze i już nam trochę przeszła fascynacja nim... jeżeli dealer nas oleje to chyba zrezygnujemy.