Cytat:
Można w Polsce dostać tarcze i klocki. Może nie od ręki ale na dzień dzisiejszy nie trzeba ściągać samemu z USA.
Ja szybko z przodu zmieniłem ori tarcze wraz z klockami na zestaw EBC z żółtymi klockami. Różnica w hamowaniu kolosalna. Na dymiących klockach dalej na przedniej osi uruchamiał się ABS przy dohamowywaniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy masie ponad 2000 kg i mocy 363 KM (EDGE ST) seria przy dynamicznej jeżdzie jest za słaba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
No właśnie coś jest na rzeczy, właśnie wymieniam tarcze bo stare (nalot raptem 30tysi) spalone i zwichrowane... nie wiem kto i jak nim poprzednio latał, ale był to jakiś warjat albo faktycznie seria jest zbyt słaba do tego auta z tą konfiguracją...
Przy okazji, zamierzam zmienić kapcie i felgi bo w tej chwili mam zimówki na 18" z profilem 55 (komfort jazdy bardzo dobry, o ile nie licząc szumu gumy, ale wizualnie słabo), myślałem o 20" przy szer. 245 lub 235 ale słyszałem opinie, że dość wyraźnie negatywnie wpłynie to na osiągi... zamuli go, zwiększy się spalanie etc.. co o tym sądzicie?