Odp: Niefabryczne Radio z Androidem do Przed FL
Ok, to w takim razie wina Sprzedawcy.
Kupuję radio pod konkretne auto a tam instrukcja jasno mówi jak podłączyć a w kilku innych filmach jest dokładnie tak samo, tylko na jednym filmie Teyes gość skręca od strony kamery oba czerwone kabelki.
Tak przy okazji , radio ma jedną wielką wadę ... z uwagi na duży LCD, który nie mieści się między kanałami nawiewów jest ustawiony pod dużym kątem do góry, w nocy to nie przeszkadza, w dzień słabo widać cokolwiek, być może w wersji Tesla jest inaczej, bo ekran wpasowuje się pionowo.
Dysku ssd 256 GB nie widzi ale pendrive 64 i 128 widzi (po sformatowaniu na FAT32) co w porównaniu do Sony , który obsługuje max. 8 GB daje ogromną różnicę.
ADAS - wykrywanie potencjalnych kolizji to porażka, mi to nie przeszkadza, wyłączam ADAS, zostawiam tylko nagrywanie.
Design ... taki sobie, są ładniej wyglądające.
Samo odtwarzacz i radio moim zdaniem grają ładniej niż Sony, nawigacja po plikach mp3 jest znacznie lepsza niż w Sony.
Android - 4GB/64GB działa dobrze, dla mnie mapy google to coś co się przydaje.
Dzięki Yaris1 za info, jutro podłączę Twoim sposobem i zobaczę czy zadziała, jak nie to zobaczymy co na to Sprzedawca.
Bump: Jednak nie dawało mi to spokoju i poszedłem, odłączyłem zasilanie z tylnej lampy, kabelki 1 i 5 połączyłem razem i nadal brak reakcji.
Aby wykluczyć jakieś moje błędne ustawienia, mam prośbę o info jak zrobić kompletny reset urządzenia, tak jak przyszło z fabryki.
Robiłem takie o których wiem ale np. pozostaje ustawione Ford, więc nie do końca ufam, że wszystko zostało ustawione domyślnie.
Ostatnio edytowane przez pdz ; 20-03-2021 o 19:20
|