Temat: [Mondeo 2007-2014] Tarcze i klocki hamulcowe - wymiana, bicie
View Single Post
Stary 21-03-2021, 09:27   #1553
Krisfrit
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Mk4 Titanium S
Silnik: 2.0 ecoboost 240hp, manual.
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Tarcze i klocki hamulcowe - wymiana, bicie

Cytat:
Napisał mariusz_185 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich może coś doradzicie w temacie hamulców z przodu mam tarcze zimmermanna klocki Jurid ceramic tył oryginał ford i klocki fordowskie (tarcze i klocki prawie nowe ok 15 tys przebiegu). Hamulce wydają się słabe (żona zaczęła się żalić myślałem że foch ale przy kilku hamowaniach na autostradzie z ponad 200 kolorowo nie było). Sprawdziłem Wacum podciśnienie ok, serwo też nie wydaje się podejrzane pytanie czy te ceramiczne klocki Jurida to kupa i to może być przyczyna. Kupiłem właśnie następne klocki na przód zimmermana żeby sprawdzić ale mam wątpliwości ma ktoś może jakiś pomysł (wcześniej przed wymianą tarcz oryginałów forda pogięły się miałem klocki przód EBC green a tył hella pagid wydaje mi się ze hamowało rewelacja ale tarcze jakoś się gięły i wywaliłem po ok 10 tys dodatkowo wymieniłem piasty tył na skf i pomierzyłem żeby wyeliminować bicie).
Pozdrawiam i jak ktoś ma jakiś pomysł proszę o rady
Witam.
Pozostaje jeszcze płyn do sprawdzenia lub wymiany.

Bump:
Cytat:
Napisał RyszardaTrzeciaWaza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie prościej zmierzyć ? Co jest napisane na jarzmie, tam powinna być wybita średnica tarczy.

Rs miał chyba 350mm
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Tarcz...alne-FORD/6427

Bump: w którym miejscu na jarzmie szukać sygnatury?
powyżej wysłałem zdjęcia jak bardzo jest czytelna sygnatura tarczy hamulcowej i jest wybita na jej obrzeżu .

Ostatnio edytowane przez Krisfrit ; 21-03-2021 o 09:40
Krisfrit jest offline   Odpowiedź z Cytatem