Odp: Niefabryczne Radio z Androidem do Przed FL
Witam ponownie
Jeśli chodzi o problem z długim włączaniem android po dłuższym postoju auta to prawdopodobnie problem rozwiązałem poprzez włączenie opcji ukrytych : quick boot jak na zdjęciu.
Ale mam że tak powiem więcej problemów w żaden sposób nie mogę zaprogramować przycisków sterowania z kierownicy pod moje indywidualne potrzeby. Oczywiście przyciski działają ale nie do końca tak jak ja bym chciał. Nie wiem czy coś źle robię. Ktoś wspominał aby przyciski działały musi być masa radia połączona z masą przycisków aczkolwiek nie wiem czy to się tyczy programowania czy może ogólnie działają/nie działają.
Kolejne pytanie odnośnie linii kamery wstecznej niefabrycznej które są naniesione poprzez radio a nie linie z kamery. Czy można je jakoś zmusić do tego aby skręcały razem ze skrętem kół przednich. Podejrzewam że radio musi dostać jakąś informacje z czujnika kąta skrętu kół przez canbus. Jeśli komuś się ta opcja udała proszę o info. Dodam że kamerę tylna mam podłączoną standardowo poprzez czerwony przewód który idzie wraz z kablem sygnałowym od kamery połączony z brązowym przewodem który jest odciety od canbusa. Wszelkie pomysły mile widziane. Dodatkowo zdjęcie jak mam ustawione linie w opcjach ukrytych.
|