Cytat:
|
2. Samochód po kilku dniach w domu zostawiłem w garażu nie zaryglowany na 1,5 dnia. W sensie zamknięty, ale nie zamknięty kluczykiem. Następnego dnia rano jedyne co mogłem zrobić to wziąć kable i odpalać na kable. W serwisie zrobili reset kompa, powtórki nie miałem, ale znalazłem chyba przyczynę. Siedząc dziś w w nocy w garażu po zgaszeniu wszystkiego zauważyłem że 2 lampki w schowku nigdy nie gasną. Samochód zamknięty, zaryglowany/zamknięty lub nie, wszystko zgaszone, a w schowku się świeci. Do czasu kolejnej wizyty w serwisie wyjąłem i odłączyłem lampki
|
Odnośnie powyższego udało mi się coś wyjaśnić.
Nie mam w schowku podpiętego włącznika. Tzn, jest on na prowadnicy, ale nie ma przeznaczonej dla niego wiązki. Są dwie lampki do których idzie przewód wprost od wtyczki i to wszystko
20210320_200744.jpg
1. Wtyczka zasilania
2. Nieużywany włącznik
Czyli włącznik jest, ale nie jest wykorzystany. Poddałem się także testowi na cierpliwość i już wiem, że oświetlenie schowka jednak gaśnie ... po 10ciu minutach bez względu czy zostawię samochód zaryglowany, czy też nie.
Nie zmienia to faktu, że dziś rano znów spotkał mnie rozładowany akumulator ... i kable.
Jutro piszę do Forda oficjalną reklamację na to i na Synca z punktu pierwszego
Cytat:
|
3.Problemy z Android Auto. Obstawiam na problem z kablem. JA dopiero za 3 razem trafiłem na bezproblemowy kabelek USB.
|
Próbowałbym, ale to samo dzieje się przy odsłuchu przez markowy pendrive.