View Single Post
Stary 22-03-2021, 23:11   #187
flov01
ford::amateur

Imię: Tomasz
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 TDCI 120kw
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Drgania i wibracje silnika 2.0 TDCI przenoszące się na karoserię; kierownicę

...No właśnie na to samo wpadłem, przy tak dużej różnicy w pracy silnika "przed" i "po" nie widziałem innej opcji. Urządziłem mu małą awanturę i wszystko raz jeszcze przy mnie sprawdzał. Filtr paliwa dobrze zamontowany, nic nie cieknie, olej też w porządku. Mówił, że miał problem z odkręceniem filtra powietrza bo śruby zaśniedziałe, ale w końcu wymienił. Docisnąłem go, bo to kolega, ale na 99% nic nie podmienił. Jak jechaliśmy do drugiego mechanika to zasugerował, że za delikatnie jeżdżę i nie wkręcam na obroty, dlatego 2masa się rozwala. Poduchy niby w porządku. Nie wiem jak moc, podjadę na hamownię. Mam wrażenie, że wcześniej lepiej się wkręcał. Być może coś z kompresją nie tak...? Jestem umówiony na diagnostykę komputera, sprawdzimy w różnych warunkach. Przeczytałem cały wątek i widać, że problem trywialny nie jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A symptomy i uszkodzenia całkowicie różne - 2masa, poduszki silnika, wtryskiwacze, sonda/czujniki, nawet tłumik. Wszystko jest zrozumiałe, ale w tym przypadku, że coś akurat siadło w trakcie wymiany oliwy i filtrów? Nie chce mi się w to wierzyć. Coś musiał zruszyć. A tak dobrze chodził silnik, ehhh.
flov01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem