Ja przed zakupem zrobiłem tak jak napisałeś. Przejechałem się autami z obiema wersjami silnikowymi i jak dla mnie 3,5 V6 wygrał. Tylko że ja zwracałem uwagę bardziej na dynamikę i elastyczność pracy, a nie na jego dźwięk. Moje wrażenia. Jeśli chodzi o sprint do 100, to myślę że czasowo zbliżone. Natomiast wersja 3.5 V6 robiła to z lepsza gracją. Ciągnęła stopniowo już od zera. W 2.0 EB natomiast charakterystyka tak jak w każdym turbo. Po wciśnięciu pedału w podłogę najpierw powolne przyspieszanie i ogień dopiero jak turbo zaczyna fest dmuchać. Jeśli chodzi o odgłosy silnika w kabinie, to również plus dla 3.5 V6. Tylko trzeba mieć tu na uwadze, że 3.5 V6 więcej pali i instalacja gazowa jest w nim wskazana - ten silnik też ją chętnie akceptuje.
Mając na uwadze powyższe ja szukałem wersji z silnikiem 3.5 V6. Niestety oprócz tego miałem też inne wymagania (przede wszystkim Titanium) i przez pół roku nie mogłem znaleźć nic ciekawego, a w ofercie pojawił się dobry egzemplarz z silnikiem 2.0 EB. Oczywiście z plusów, to odpadły mi koszty LPG (znośne spalenie), mniejsza akcyza i lepsza dostępność części do tego silnika. Jest dużo bardziej popularny. Narazie stoi u mechanika, ale lada dzień będę go rejestrował i jak dalej będziesz zainteresowany dźwiękiem to napisz na priv. No i oczywiście lepiej poczekać na Titanium - bez dwóch zdań, to był mój priorytet
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.