View Single Post
Stary 24-03-2021, 17:00   #581
dodo02
ford::average

Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Hak holowniczy, jak powinien być zamontowany ?

Dzięki, wiem że jest tego trochę na ukcjach w cenach ok 300 zł za wersję 13 pin, tylko albo brakuje informacji dotyczących funkcjonalności modułu, albo jest "coś". Chciałbym też uniknąć drutowania. Do platformy rowerowej raczej nie potrzebuję fajerwerków, ale że mam jeszcze chwilę to szukam opcji jak najwięcej za jak najmniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Znalazłem taki temat na forum mondeo i chyba pójdę tą ścieżką:
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=207095

Chciałbym kupić oryginalny moduł, uniwersalną wiązkę z gniazdem 13 pin (cena ok 50-100 zł) oraz wtyczkę i piny do oryginalnego modułu (ta 12 pin szara).
W jednej z odpowiedzi ktoś namierzył, że taka wtyczka występuje w adapterach do radia Volvo -> ISO i jest tego cała masa w internecie w cenie ok 20 zł, ale szukam jeszcze informacji czy da się kupić samą wtyczkę, albo piny do niej, ponieważ adapter składa się z dwóch wtyczek (prawa/lewa = zielona/szara) i żadna nie ma pełnych 12 pinów - trzeba przekładać. Uniknąłbym lutowania do zarobionych już pinów.

Widziałem też na aukcjach moduły do przyczep Volvo i niektóre wyglądają identycznie jak te do Mondeo/S-Max lub mają takie same trzy wtyczki a inną obudowę. Niestety oferty wiązek dedykowanych do Volvo które widziałem mają inną wtyczkę, ale nie spędziłem nad tym za dużo czasu.
dodo02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem