View Single Post
Stary 25-03-2021, 14:01   #5
TomPL2
ford::beginner

Imię: Tom
Model: Ecosport
Silnik: 1.0
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Klimatyzacja automatyczna - czy na pewno lepsza niż manualna?

Cytat:
Napisał sylwesterz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jaki masz włączony tryb klimatyzacji? Może to PEBKAC i brak doczytania instrukcji?
Nie ma pojęcia, czy w ogóle mogę wybrać jakiś tryb, w instrukcji nic o tym nie ma. No jest AUTO (którego nie używam) ale to chyba tylko kolejne "udogodnienie dla idiotów", którym nie chce się ręcznie sterować się nawiewu i na dodatek włącza klimę (A/C).

Nawiewy miałem zawsze (zima jest, mam auto od 2 miesięcy) na szybę, czasami także na nogi, nigdy na tablicę rozdzielczą. Temperaturę ustawiam 17-18 stopni. Mam wrażenie, że po nagrzaniu do tych ustawionych 18 stopni potem zaczyna dmuchać zimnym i trwa dość długo (kilka minut) aż pewnie spadnie temperatura wg czujnika i znowu daje ciepłe powietrze. Ale przez te co najmniej kilka minut to można się przeziębić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co robię źle? Używam układu bez włączonego A/C - czy to błąd, czy to może być przyczyną? W manualnych układach A/C włączałam tylko latem, gdy było gorąco...

Ostatnio edytowane przez TomPL2 ; 25-03-2021 o 14:04
TomPL2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem