View Single Post
Stary 26-03-2021, 23:59   #17
Nick290
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: Ecoboost 1.6
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Ubytek / Spalanie się płynu chłodniczego. Dodatni test CO2

Opłaca mi się w ogóle bawić w wymianę silnika?
Samochód i tak bym sprzedał do pół roku.

Cena jak przeglądałem na Otomoto Focusów z tym przebiegiem lub podobnym (~160 tys km) to ok 22-24 tys. Samochód ma kilka rys, jedna głębsza, pozostałe to odrapania lakieru. Brałem poprawkę że obniży to wartość samochodu przy sprzedaży o parę tysięcy (tak też mi zresztą radzili w ASO).

Stan po wymianie silnia to zupełnie inna bajka. Raz że koszt nowego to jest abstrakcja, a te "regenerowane" też raczej nic dobrego nie wróżą. Obawiam się że sama informacja w ogłoszeniu że wymieniano na regenerowany sprawi że będzie to nieopłacalne po doliczeniu kosztów całej naprawy.

Bump:
Cytat:
Napisał lukeros Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli tak jak piszesz jest. To blok czy głowice ford powinien wymienić na własny koszt. Oczywiście wtedy co była wykonywana akcja serwisowa.
Rozmowy i na infolinii i na w ASO do najmilszych nie należały. Domagałem się wymiany tego co jest uszkodzone to powiedzieli mi że Ford w ramach akcji zapewnia tylko montaż pikawki a jak już to musieliby cały silnik wymienić, a jak się nie podoba to mogę iść do sądu z tym. Sąd oczywiście Bananowej Republiki.

Powiedzieli też że czujnik powinien problem rozwiązać, bo będę wiedział kiedy dolać płyn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A ja z racji tego że się przeprowadzałem i wykańczałem mieszkanie jakoś już nie miałem siły się kopać z nimi.

Ostatnio edytowane przez Nick290 ; 27-03-2021 o 00:03
Nick290 jest offline   Odpowiedź z Cytatem