W Mondeo mkIV miałem pierwszą klimę automatyczną i to był warunek przy kolejnym aucie, żona również taki postawiła (w sensie warunek, że zrobiłem listę min wyposażenia, poniżej którego nie patrzałem na auto).
Rok przed zakupem Focusa mk4 teściu kupił nową Corollę XI z manualną klimą i trochę jeździliśmy nią (np na wycieczkę z teściami to chciał abym tą Corollą pojechał) i min po działaniu, żona nie chciała klimy manualnej.
Ja jeżdżę cały rok na włączonej klimie automatycznej, generalnie na ustawieniu auto, zimą wiadomo z początku jazdy ustawiam na szybę, czasem na nogi - czyli jestem idiotą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no ale ani w Mondeo, ani w Focusie nie mam takich problemów, inna sprawa, że ja wolę ciut cieplej mieć, zimą mam ustawione na 21-22 stopnie, a latem staram się mieć temperaturę mieć ustawioną nie niższą niż 5-6 stopni niż na dworze. No chyba, że są upały 35 i wyżej, wtedy np ustawiam na 20-24, ale też dojeżdżając do miejsca docelowego, ostatnie 2-3 km zwiększam temperaturę by dojść do tych kilku stopni mniej niż na dworze.
Co do idioty, moje dziecko nigdy nie zachorowało latem, a często podróżujemy. Więc tu może jest jak w tym przysłowiu, kto kogo wyzywa...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.