Temat: [S-MAX 2006-2015] Odpala na 1 sek i gaśnie
View Single Post
Stary 27-03-2021, 15:55   #8
audiobayern
Zablokowany

Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Re: Odpala na 1 sek i gaśnie

Cytat:
Napisał Dźwig Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć, kilka tygodni temu miałem ten sam problem. Chociaż mam benzynę a nie diesla. Czasem musiałem kilka razy odpalać. Okazało się że to wina immobilisera, a konkretnie anteny która znajduje się wokół stacyjki i paruje immobiliser z kluczykiem.

Dowiedziałem się że może to być wina kluczyka albo właśnie tej anteny (chociaż może być też grubiej i może paść przekaźnik). Warto sprawdzić czy problem pojawia się na obu kluczykach. Jeśli tak to znaczy że może być zużyta ta antena. U mnie koszt zakupu używanej na allegro wyniósł 20 zł. Sama wymiana to kilka minut zabawy.
Nie wiem kto Ci takich głupot naopowiadał ale jestem bardzo ciekaw jak coś takiego jak antena może się zużyć ? Przecież to jest kawałek plastiku i na to nawinięta cewka z drutu najprawdopodobniej miedzianego. Jak to się ma niby zużyć ? Co najwyżej może być mechanicznie uszkodzone. Wymieniałeś to sam czy mechanik ? Bo jak mechanik to już widzę jaką bekę mieli.
audiobayern jest offline   Odpowiedź z Cytatem