Trochę przykro, że niektórzy tak dosłownie do siebie wzięli te "dla idiotów" (co miały być nawiązaniem do znanego "sklep nie dla idiotów"), pewnie określenie "dla leniwych" nie wywołało by takich kontrowersji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I pamiętajmy, że pisałem o trybie AUTO w Ecosport (2020), w innych samochodach może jest inaczej? Może w innych działa to inaczej i ma większy sens?
To jeszcze wyjaśnię, dlaczego "dla idiotów". Bo ten tryb, włączany przez oddzielny przycisk, nie wnosi niczego nowego czego bym nie mógł włączyć/ustawić pozostałymi przyciskami! Włączenie AUTO powoduje:
1. włączenie A/C - można to zrobić oddzielnym przyciskiem A/C i zrobić to raz na zawsze
2. ustawienie siły nadmuchu (słaba, umiarkowana, mocna), co przekłada się na ustawienie pokrętła siły nadmuchu - też można to ustawić jak się chce raz na zawsze
3. wybranie wszystkich nawiewów - to też można zrobić odpowiednimi przyciskami i pozostawić tak ustawione na zawsze
To po cholerę mi właściwie takie AUTO? No właśnie nie wiem, dla idiotów, którzy nie potrafią nic ustawić?
Bump:
Cytat:
Kolego, myślisz kategoriami użytkownika ręcznej klimy.
Musisz się przestawić i zacząć korzystać z "nowego udogodnienia" i przestać myśleć o ciągłej zmianie ustawień.
A/C na ON - cały czas. Zimą też. Zmieniasz tylko ustawienia temperatury. Chyba, że chcesz się ciągle tym bawić zamiast delektować się jazdą. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i chyba, że kosztem komfortu chcesz zaoszczędzić na paliwie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co jednak odbije się na długowieczności elementów klimatyzacji.
Dla uzupełnienia wiedzy:
https://ogrzewania.pl/klimatyzacja-s...warto-wiedziec
|
Masz rację - myślę jakbym miał ręczną klimę ale ta automatyczna klima mnie rozczarowuje - komputer wie lepiej ale słabo mu to wychodzi.
Dzięki jednak za zwrócenie uwagi na sprawę zbyt długiego czasu nieużywania A/C co może się odbić na szybszym zużyciu sprężarki i innych elementów A/C, spróbuję pojeździć z włączonym A/C, te zużycie 0.5l/100 (gdzieś czytałem że to coś koło tego) mnie nie zbawi a faktycznie dla sprzętu będzie zdrowiej. Obym tylko się przez to nie przeziębił (żart)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.