Odp: Brak hamulca ręcznego bębny. Mechanik partacz?
Coś tu nie gra cały dzięń śiedziałem nad tym i nie działa hamulec nadal. Skróciłem spinkę łącznika linek na wahaczu bo w tym miejscu linka z pancerzem dochodziła do pancerza. Chodzi o spinkę przy wahaczu łączącą linkę na stronę z kawałkiem linki w bębnie. Poza tym ustawiłem sprężynki szczęk górne ponad regulatorem ag filmów. Regulator rozwalony z prawego koła nagiąłem jak ten sprawny z lewego. Oba klikają i robią obroty (słowo klucz "w rękach, nie wiem czy w hamulcu którykolwiek regulator działa). Regulatory rozkręciłem przed montażem bębnów. Dźwigię ustawiłem na 5 ząbęk i naciągałem śrubą linkę. I lewe koło ze sprawniejszym regulatorem stanęło szybciej to prawe nie.
regulator rozpiera tu obie szczęki? To znaczy szczęka z dźwignią do ręcznego musi wykonać odpowiednio duży ruch ale go nie wykonuje kończy się zakres zanim szczęki przytulają dostatecznie mocno bębny.
Więc mam regulatory oba chyba do wywalenia nie podpierają tak aby zablokować hamulec pewnie wykonują za mały ruch. Klikają tylko w ręku. Chyba że to jakaś usterka wcięcia szczęki na zaczepach regulatorów i ramienia dźwigni ale wąpie. Szczególnie że przy naciąganiu koło ze sprawniejszym regulatorem zadziałało lepiej.
Bump: Powinno byc słychać regulatory bezpośrednio po montażu bębnów i pierwszym naciśnięciu hamulca nożnego?
Orientujecie może czy są na zamiane jakieś lepsze regulatory?
|