Cytat:
|
Witam,
Autem jeździ żona więc wcześniejszych objawów nieznam a ona twierdzi że tak od jakiegoś czasu ciężej 2 bieg wchodził. Dzisiaj się dowiaduje że 2 biegu brak, zgrzyta, niewchodzi. Zrobiłem test i rzeczywiście zgrzyta ale biegu niema możliwości wrzucenia. Potrzebuje na szybko to zrobić i odczytałem nr ze skrzyni tj 7G9R-7002-UD 63. Pytanie czy ktoś miał taki problem? Synchronizator? koło 2 biegu? Koszty? Czy wogóle te części są jakoś dostępne poza ASO? Ewentualnie pomoże ktoś czy ten nr skrzyni zamienia się na inne numery? Ma tu gość niedaleko skrzynię z MK4 ale końcówka numeru inna. Ktoś pomoże?
|
Witam, udało się Panu rozwiązać problem. Co było przyczyną? Mam ten sam problem po wymianie kompletu sprzęgła z dwumasą i uszczelniaczem. 2 bieg zgrzyta przy wrzucaniu a po wymianie oleju w skrzyni nie można go praktycznie wogle wrzucić i wyskakuje. Jedynie jak się rusza autem to czasami uda się wrzucić 2 bieg. Przy redukcji z 3 zgrzyta i wyskakuje. Mechanik twierdzi, że to synchronizator. Wcześniej przed wymiana nie było tego problemu.