View Single Post
Stary 30-03-2021, 19:01   #7119
ołowiany
ford::advanced

Model: kuga, bmw 530i, stelvio, bmw x5
Silnik: 0,7
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mamy bardzo podobne priorytety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli jak dobrze zrozumiałem, najpierw wynajmujesz auto no na 3 lata, a potem możesz go wziąć w leasing w cenie wykupu, lub go oddać?

Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka
Tak, o szczegóły pytaj w sklepie. Można też skorzystać z tych pośredniczących typu np. superauto, ale jeszcze nie dorosłem do tego. Korzyścią w układzie najmu, a później leasingu jest możliwość pełnego odliczenia wartości ponad dopuszczalny limit wartości samochodu.

Bump:
Cytat:
Napisał kivlov Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja się zatsnawiam nad G31 oraz Mercedesem E oraz Volvo V/S90,
W BMW zastanawiam się nad 530D, oczarowany jestemtym silnikiem i spalaniem - nie wiem jak wygląda serwis tego silnika i wytrzymałość, ale patrząc na poprzednie generację to chyba można spać spokojnie, chociaż 520D też mi pasuje. W Mercedesie E 194km diesel to mega oszczędne auto i wiadomo, że wytrzymałe. Podoba mi się bardzo, wnętrze tego auta, a Volvo niestety na chwile obecną przegrywa silnikiem, albo skrzynia, wyposażenie i wygląd super, ale spalanie i osiągi jednak niższe, ale sam nie wiem co wybrać.
Czyli to chyba był twój temat, który czytałem parę dni wcześniej. Do volvo ( mimo, że lubię markę) zraziłem się po doświadczeniach znajomej z ich serwisem i awariami elektroniki choć to v90 mi się bardzo podoba. Mercedes wychodził chyba nieco drożej niż bmw z podobnym wyposażeniem i mocą. U mnie stanęło na 530 i, 252 KM z dość dobrym wyposażeniem. Demonstracyjnym bmw jeździłem w dieslu (190 KM) i był tylko nieco zrywniejszy niż nasze mondeo ok. 180 km. Z parametrów dostępnych i opisów wychodzi, że benzyna jest fajniejsza. Planowane przebiegi ok 25 tys. km/rok.

Ostatnio edytowane przez ołowiany ; 30-03-2021 o 19:16
ołowiany jest offline   Odpowiedź z Cytatem