Tzn powiem dlaczego pytam o temperature cieczy chlodzacej. Z tydzien temu mialem wgrany soft w zegarach i teraz pokazuje mi temp cieczy chlodzacej. No i jezdzilem sobie i patrzylem jak sie silnik nagrzewa. Faktycznie wskaznik po lewej (pasek) jest na polowie juz gdy temperatura jest nawet ponizej 60 stopni. Tak wiec jest zajebiscie dokladny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W kazdym razie podczas jazdy temperatura dochodzila do 90 stopni i raczej stala w miejscu.
Przedwczoraj bylem na hamowni i mialem male podniesienie mocy. Na fabrycznej mapie wyszlo 255KM i 343Nm. Po robocie wyszlo 270KM i 406Nm. Faktycznie czuc roznice.
Ale wtedy wlasnie zobaczylem ze temperatura podczas jazdy wacha sie od 90 do nawet 95 stopni. A na wolnych obrotach dochodzi nawet do 100 stopni.
Oczywiscie wspomniany wczesniej wskaznik temperatury (pasek) ani drgnie, idealnie na polowie.
Dlatego pytam czy to normalna temperatura pracy.
Wczesniej gdy nie mialem softu zegarow to nawet nie wiedzialem jaka temperature mam aktualnie.
Druga sprawa to denerwuje mnie ze ladowanie akumulatora podczas jazdy mam 12,6V, czasem blizej 15V. Skacze... Wiecznie niedoladowany...