Cytat:
|
W kazdym razie podczas jazdy temperatura dochodzila do 90 stopni i raczej stala w miejscu.
|
Wydaje mi się, że wcześniej cyfrowa temperatura nie stała raczej w miejscu - nie zdążyłeś wystarczająco długo obserwować. Temp zawsze będzie oscylować wyżej / niżej.
Cytat:
|
Faktycznie wskaznik po lewej (pasek) jest na polowie juz gdy temperatura jest nawet ponizej 60 stopni. Tak wiec jest zajebiscie dokladny
|
Jest to zamierzony zabieg producenta - jeśli temperatura jest "bezpieczna" to nie ma potrzeby informować przeciętnego użytkownika, że podnosi się i obniża w zakresie tolerancji. Czy to dobry zabieg czy nie to już inna kwestia. Reasumując: u mnie również wskaźnik stoi w miejscu a temperatura waha się między 90 a 100. Jak miałem problemy z pompą wody to dochodziła mi nawet do 111 i wtedy też wskaźnik był nadal w środku skali. Tak jak napisał
@
klocolus
wyżej skacze w okolicach 120. Wtedy oczywiście może być już za późno... ale to już też inna kwestia.
Cytat:
|
Przedwczoraj bylem na hamowni i mialem male podniesienie mocy. Na fabrycznej mapie wyszlo 255KM i 343Nm. Po robocie wyszlo 270KM i 406Nm. Faktycznie czuc roznice.
|
Mam wątplwiości co do tych 255KM i 343Nm stockowo... te silniki raczej nie trzymają mocy i większość ma między 220, a 240KM, chyba, że już ktoś grzebał w mapie wcześniej, a teraz dostałeś po prostu jeszcze "mocniejszą". Ja hamowałem po wymianie wtryskiwaczy i turbiny (jedno i drugie fabrycznie nowe) i miałem 244KM i 331Nm. Pewnie też są róznej jakości hamownie i hamujący
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co wpływa na wyniki.... Szczególnie trudne do prawidłowego wyhamowania są wersje z Powershiftem