Temat: [Mondeo 2007-2014] Temperatura silnika 2.0EB
View Single Post
Stary 31-03-2021, 13:52   #38
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: Temperatura silnika 2.0EB

Cytat:
Napisał metmusic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak miałem problemy z pompą wody to dochodziła mi nawet do 111 i wtedy też wskaźnik był nadal w środku skali. Tak jak napisał @klocolus wyżej skacze w okolicach 120. Wtedy oczywiście może być już za późno... ale to już też inna kwestia.
U mnie niedawno poszedł napinacz paska i spadł pasek klinowy także chwile jechałem bez pompy. Przy 114 była dalej na środku. Raczej krótkotrwałe zagrzanie trochę powyzej 120 stopni nie zaszkodzi ale regularne to już gorzej.

Cytat:
Napisał tomekxo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W kazdym razie podczas jazdy temperatura dochodzila do 90 stopni i raczej stala w miejscu.
Bo było chłodniej na zewnatrz pewnie.

Cytat:
Napisał tomekxo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Faktycznie wskaznik po lewej (pasek) jest na polowie juz gdy temperatura jest nawet ponizej 60 stopni. Tak wiec jest zajebiscie dokladny
Tak jest specjalnie zrobione zeby użytkownik nie zadawał ciagle takich pytan i nie zgłaszał reklamacji. Jak czesto nie wchodzi powyzej 100-105 stopni i tuner zrobił dobra mape (te wyniki troche optymistyczne) to bym się nie przejmował.
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem