View Single Post
Stary 31-03-2021, 19:57   #6
Jarek5757
ford::amateur

Imię: Jarek
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Programowanie/konfiguracja modułu elektrycznego hamulca ręcznego

Cytat:
Napisał szynszyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jest to blogosławieństwo
To znaczy? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wcześniej działało bez zarzutu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał szynszyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a z ciekawości jak to sie objawiało? bo mi swiruje od pewnego czasu lewy silniczek (wg forscan).
Z mojej winy właściwie.. zaparkowałem w wilgotnym miejscu i wilgoć zaatakowała z tyłu samochodu.. spaliły się żarówki od podświetlenia rejestracji no i właśnie padł moduł.. ręczny przestał funkcjonować nie dało się ruszyć auta z miejsca, nie podawał żadnego sygnału jakby go w ogole nie było w aucie. Po odłączeniu/podłączeniu go brak reakcji nawet nie wydał tego charakterystycznego "cykania" był sprawdzany przez serwis lecz szybko telefon zwrotny że moduł został uszkodzony przez wilgoć i dostałem go z powrotem na pamiątke.. cóż teraz mam drugi i ręczny działa tylko mam problem z tym co napisałem wcześniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Da się przeprogramować - robiłem niedawno dokładnie taki sam przypadek.
Nie da się tego zrobić ani IDS ani FORScanem.
Da się wgrać oprogramowanie fordowckie oryginalnym UCDSem.

Następnie niezbędna jest kalibracja modułu hamulca IDSem. Nie wiem czy te "wynalazki" z FVDI zadziałają, bo robię normalnie, po ludzku VCM 2...

BTW - a swoją drogą szkoda, że na naszym forum nie ma standardowej dla wielu forów funkcjonalności - "pomógł - postaw piwo"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledze @audiobayern za tak cenne porady pewnie by się "na koncie przelewało"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wielkie dzięki za odpowiedź! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napisałem PV Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdybym mógł piwko bym postawił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Jarek5757 ; 02-04-2021 o 13:03
Jarek5757 jest offline   Odpowiedź z Cytatem