View Single Post
Stary 01-04-2021, 18:42   #63
SinclairX
ford::average

Model: Focus mk3 FL ST-Line
Silnik: 1.5 ecobieda
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: 1.5 ecoboost spadek mocy, szarpanie, grzechotanie przy dużym obciążeniu

Cytat:
Napisał lukeros Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mój samochód ma 163 tys. od 2013 r. zalewany olejem 5w 20 jazda 90% miasto. Wymieniany co 10 tys. i silnik jest w lepszej kondycji niż te co mają mniejsze przebiegi. Według twoich teorii już ten silnik dawno powinien być w proszku. Nie siej popeliny „chłopaku”. A co do testów tego oleju jest tutaj też i nie jest to najgorszy olej podług oleju klasy premium jak mówimy o testach.
https://www.youtube.com/watch?v=jbYkECEh0fE
Nieszczególnie mnie interesują twoje doświadczenia.
Fakty sa takie że statystycznie duży odsetek ecoboostow ma problemy, napisalem między innymi dlaczego tak jest. Podałem jedno ze źródeł tego o czym pisalem. Doedukuj się może, zanim kolejnym razem na kogoś naskoczysz, a chłopaków to poszukaj pod swoim trzepakiem. EOT.

Bump:
Cytat:
Napisał sylwesterz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ponawiam pytanie, co znaczy, że się rozleciał? Co dokładnie uległo uszkodzeniu? Uszczelka, tłoki, cylindry, blok, wał, coś innego?
O takie "coś" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (mniej więcej jak na tym zdjęciu)

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez SinclairX ; 01-04-2021 o 18:46
SinclairX jest offline   Odpowiedź z Cytatem