Cytat:
|
Co jeszcze ...ano dźwięki. Proponuje przejechać się autem przed robotą i posłuchać terkotania od silnika, może nawet nagrać przy delikatnym gazowaniu. Bo później jak już skończymy i zrobimy jazdę próbną okaże się ,ze cos dziwnie terkocze.... tego dźwięku przecież nie było .... no był... tylko się nad nim nie zastanawialiśmy. Ktoś tu, albo o FB nawet o tym pisał. Chodzi o terkotanie z pompy wysokiego ciśnienia, a raczej zaworu regulującego ciśnienie w pompie... niestety ale ta pompa jest jakaś taka głośna miedzy 1000 a chyba 2000 obr/min. Później jej już nie słychać. Po odpięciu kabla z pompy nagle jest "cisza".. Po podpięciu i przygazowaniu znowu terkotanie... wiec chyba TTTM.
Mam nadzieje, ze ta historyjka komuś się przyda, bo ja jako "czlowiek dieslowy" troszkę się zmęczyłem tak prostą czynnością jak wymiana świec.
|
To ja pisałem o tym dziwnym dźwięku. Mam porównanie do Edga 2.0 z przed lifta i tam jest cicho. Czy ten silnik po lifcie powinien tak terkotać? Mógłbyś nagrać dźwięk swojego?