View Single Post
Stary 02-04-2021, 11:20   #7
koza0007
ford::average

Imię: Robert
Model: Edge
Silnik: 3,5
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wymiana świec zapłonowych w ecoboost 2.0 w 2019+

Cytat:
Napisał kolopeter Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co jeszcze ...ano dźwięki. Proponuje przejechać się autem przed robotą i posłuchać terkotania od silnika, może nawet nagrać przy delikatnym gazowaniu. Bo później jak już skończymy i zrobimy jazdę próbną okaże się ,ze cos dziwnie terkocze.... tego dźwięku przecież nie było .... no był... tylko się nad nim nie zastanawialiśmy. Ktoś tu, albo o FB nawet o tym pisał. Chodzi o terkotanie z pompy wysokiego ciśnienia, a raczej zaworu regulującego ciśnienie w pompie... niestety ale ta pompa jest jakaś taka głośna miedzy 1000 a chyba 2000 obr/min. Później jej już nie słychać. Po odpięciu kabla z pompy nagle jest "cisza".. Po podpięciu i przygazowaniu znowu terkotanie... wiec chyba TTTM.
Mam nadzieje, ze ta historyjka komuś się przyda, bo ja jako "czlowiek dieslowy" troszkę się zmęczyłem tak prostą czynnością jak wymiana świec.
To ja pisałem o tym dziwnym dźwięku. Mam porównanie do Edga 2.0 z przed lifta i tam jest cicho. Czy ten silnik po lifcie powinien tak terkotać? Mógłbyś nagrać dźwięk swojego?
koza0007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem