View Single Post
Stary 03-04-2021, 16:18   #304
lukaszooo
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Wymiana standardowego radia na nawigację fabryczną Sync2/Sync3

Gdy chodziłem do szkoły bez pojęcia przerysowywalem ruską cyrylicę i mimo kilku lat nauki nie wiem czy cokolwiek bym dziś napisał i był to mój duży błąd.... Zapisywanie w ciemno konfiguracji jest tak samo bezsensowne bo może się udać ale równie dobrze może się nie udać. Lepiej jest zrozumieć co się robi. Po skonfugurowaniu kilkudziesięciu sztuk szybciej ogarne taki apim wiedząc co robię niż strzelajac w ciemno z konfiguracjami.
Bez problemu można znaleźć opis forscana do apim. Lepiej i szybciej można to zrobić ucdesem.

Co do problemu ostatnio montowałem sync2 klientowi który kupił sam części i był to właśnie zestaw z Focusa USA. Efekt był właśnie taki że nie było dzwieku. APIM jest taki sam na cały świat i jest to kwestia konfiguracji. ACM z żółtą wtyczką fakra zamiast białą jest na rynek USA. Nie zaglebialem się w problem braku dźwięku ponieważ ACMów EU mam dosyć dużo i szkoda było mojego czasu bo i tak brak AF się nie przeskoczy na USA.
Co do braku wyszukiwania APIM w kompie, zapomnij profil auta w forscanie i wyczytaj na nowo całe auto.
lukaszooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem