2006 2.0TDCI Keyless go/Rozładowujący się akumulator/Elektryka
Witam serdecznie Fordziarzy!
Czy jest na forum jakiś elektryk?
Ktoś kto robił systemy bezkluczykowe, zwarcia, klamki?
Auto dwie godziny po zamknięciu i oddaleniu kluczyków od auta, żre 0.51 Ampera i są to systemy elektroniczne których sam nie zrobię.
Pobór jest tak duży, że samochód po jednej zimniejszej nocy nie wstaje. Czasem wytrzyma dwa dni podpięty na postoju.
Dzisiaj rano to samo, temperatury spadły i nie wytrzymał nawet nocy. Miernik pokazał 11 Voltów i nawet już nie zakręcił. Cala zimę odłączam klemy...
Pacjent 2006rok Przebieg 281 000km, system keyless, trochę elektroniki jest. Częste przygody z zalewaniem podwozia przez nieszczelne otwory technologiczne. Auto po remoncie i uszczelnianiu podłogi, odpływu z klimy i podszybia nadal zalewało. Po zimie w aucie znowu pojawiła się woda...
3Drzwi, 2.0 tdci po lekkim chipie. Radio Sony 6000CD to zielone z małymi guziczkami.
Ważne: Alternator jest świeżo po regeneracji, ładuje książkowo.
Zgodnie ze sztuką pomierzyłem wszystko sam co byłem tylko w stanie, wypinałem wszystkie bezpieczniki i tak oto:
Pobór po 20 minutach: 1.21A
Główne źródło:
F58 moduł sterowanie audio: 0.71 A
(Radio wygasza się po ok 25 minutach i zostaje te 0.51 Ampera)
Pobór po dwóch godzinach nadal żre: 0.51A
Zdiagnozowane bezpieczniki :
F80 - Oszczedzanie energii akumulatora, oswietlenie: 0.10A
F46 - centralna skrzynka bezpieczników, Zasilanie zestawu wskaźników napięciem akumulatora: 0.20A (???)
Tutaj odpinałem przekaźniki i bezpieczniki pod maską, patrzę na miernik i ani drgnęło. Nadal było 0.51
F55 - zamek centralny, moduł drzwi kierowcy: 0.05A (???)
F56 - system bez kluczykowy : 0.05A (???)
Po odpięciu tych wszystkich bezpieczników z głównej skrzynki, samochód dalej żre za dużo, 0.13 A, gdzie dopuszczalne jest 0.04-0.06. Nie wiem skąd...
Jeszcze jedno: Focus ma jakieś skoki napięcia, żarówki palą mi się kilka razy do roku, a przy dodaniu gazu mocniej się żarzą, po regeneracji alternatora jakby mniej, ale wciąż to widać.
Ponadto system bezkluczykowy drzwi pasażera przestał działać w ubiegłym roku, może to jakiś trop?
Problem już poruszałem na forum focusa na facebooku w 2020 i nic nie wyszło. Zanim dam komuś w łapę 200-400 zł za szukanie przyczyn, chce się doradzić. Więcej na własną rękę chyba nie mam siły robić.
Ostatnio edytowane przez StarWars ; 07-04-2021 o 13:54
Powód: dodanie informacji o naładowaniu akumulatora gdy auto już nie wstało
|