Odp: Dziwne zachowanie układu kierowniczego powyżej 40,50 km/h, PSMC ?
Witam. Kolejne spotkanie z Connectem. Wymieniony czujnik ABS lewy przedni (ATE), nowy zawór podciśnienia turbo nr 9672875080 , oraz podmieniony na inny, używany, zawór sterujący doładowaniem nr 9688124580. Diagnostka po raz kolejny ForScan-em. Brak zapamiętanych błędów w historii. Wykonana kalibracja czujnika kąta skrętu, reset modułu SASM, PSCM. Teraz gdzieś w granicach 60-80 km/h zaczyna lekko usztywniać kierownicę do jazdy na wprost ale myślę , że jest OK, kierownica odbija, przy wyższych prędkościach także. Musiałbym się przejechać innym Connect-em aby mieć porównanie. Nie wiem czy to właściwe ale niepokoi mnie wskazanie jednego z czujników kąta skrętu modułu SASM. Kalibrację przechodzi prawidłowo. Ale pokazuje ono na stałe wartość SW_ANGLE - 5773.50. Ten parametr nie zmienia się podczas jazdy testowej. Jeśli zaś chodzi o turbinę to podczas 50 km jazdy próbnej pracowała bez zarzutu a po kilku dniachznów odcięło nagle turbo po postoju na światłach i próbie dodania gazu oraz jeden raz wskoczył błąd silnika komenda natychmiastowej konieczności zatrzmania. Po wyłączeniu i odpaleniu błąd zniknął... Może to ten czujnik kopiowania na turbinie? Ale raczej powinien zczytać jego program autodiagnozy? Pozdrawiam wszystkich
|