Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł? Na forum talkford znalazłem taką informację:
Cytat:
Came across this thread after having the same issue this week following iced up window.
Turns out the cable is wound around a spindle that is attached to the window motor had jumped off the groove in the spindle. This was then grinding on the spindle housing. I wound the cable around correctly and put it all back together and the noise has gone.
Just leaving this here for anyone else with the same issue.
|
Co w tłumaczeniu:
Cytat:
|
Okazuje się, że kabel jest owinięty wokół wrzeciona, które jest przymocowane do silnika szyby i wyskoczył z rowka we wrzecionie. To powodowało szorowanie po obudowie wrzeciona. Prawidłowo nawinąłem kabel i złożyłem wszystko razem i hałas zniknął.
|
Jednak nie mówi mi to za wiele. Porównywałem mechanizmy w lewej i prawej szybie, ale nie widziałem różnicy. Jest tam słaby dostęp, więc mogłem coś przeoczyć.
Zdjęcia linek i kółek:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.