Temat: [Mondeo 2007-2014] Akcja serwisowa 17S09 ecoboost 1.6.
View Single Post
Stary 19-04-2021, 13:33   #268
DeFacto
ford::beginner

Imię: Robert
Model: Mondeo
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Akcja serwisowa 17S09 ecoboost 1.6.

Ja mam prod. 08.2014 i na zapytanie z sierpnia 2020r.:
"Czy producent przewiduje objęcie akcją serwisową 17S09 dot. wadliwej konstrukcji układu chłodzenia silnika w/w poj?
Czy ewentualna naprawa po uszkodzeniu silnika spowodowana brakiem dotychczas takiej akcji będzie przez producenta wykonana bez udziału moich kosztów?
"
otrzymałem odp.:
"Dziękujemy za kontakt z Centrum Kontaktu z Klientami Ford Polska Sp. z o.o.
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie uprzejmie informujemy, iż przedmiotowy pojazd nie jest aktualnie objęty wskazaną akcją serwisową. Jeżeli będzie taka konieczność, to otrzyma Pan powiadomienie o danej akcji serwisowej która w danym pojeździe musi zostać wykonana.
W kwestii kosztów dotyczących wykonania akcji serwisowej należy kontaktować się bezpośrednio z Autoryzowanym Serwisem Forda.
"

Cd.:
"dziękuję za informacje.

Jednak nie uzyskałem od Państwa odpowiedzi na zadane pytanie - czy ewentualna naprawa po uszkodzeniu silnika spowodowana brakiem wykonania dotychczas akcji 17S09 będzie przez Producenta wykonana bez udziału moich kosztów? Pojazd obecnie nie posiada w układzie chłodzenia silnika żadnej możliwości wykrycia a więc i poinformowania kierowcy o możliwym ubytku w płynie chłodzącym. Skutkować to może przegrzaniem się głowicy silnika i jej zniszczeniem jak również pożaru w komorze silnika.
Bardzo proszę o jednoznaczną odpowiedź w w/w kwestii.

Kiedy mogę liczyć na wykonanie akcji usuwającej tą usterkę?
"

Odp.:
"Szanowny Panie,

W odpowiedzi na korespondencję informujemy, iż żadna naprawa nie może zostać wykonana bez udziału kosztów gdyż wskazany pojazd nie jest objęty gwarancją producenta.

Celem wykonania akcji serwisowej i uzyskania szczegółowych informacji technicznych z nią związanych prosimy o bezpośredni kontakt z dowolnym Autoryzowanym Serwisem na terenie Polski.
"
DeFacto jest offline   Odpowiedź z Cytatem