Temat: [Mondeo 2007-2014] Przekładka z automau na manual
View Single Post
Stary 20-04-2021, 17:03   #73
intruzzabrze
ford::beginner

Imię: Jarek
Model: Ford Galaxy , Focus , Fiesta
Silnik: 2,8 1,8 1,25
Rocznik: 2001 2010 2014
Domyślnie Odp: Przekładka z automau na manual

pedału hamulca nie trzeba wymieniać - wystarczy przyciąć wyżynarką na 5,5 cm szerokości i założyć gumkę z manuala. Pedał sprzęgła europa - od 400 do 600 - ale wystarczy przerobić z angola ja tak robię a pedał z angola to 20-30 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Jak będziesz miał problem to wyślij mi pedał z angola a ja go przygotuję do montażu i odeślę

Bump:
Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla guzikowego odpalania - tak.

Tak. Dla manuala innej opcji brak.
Dla PowerShifta sygnał idzie z TCM po CAN do BCMi. Czyli bez TCM nic tu się nie "urzeźbi" i trzeba ciągnąć przewód od skrzyni do wnętrza. Po drodze jest 1 złączka pośrednia, więc może w niej już będzie brakujący przewód...
Jest złącze w skrzynce bezpieczników i jest przewód ale nie działa - jeszcze nie sprawdzałem czy dochodzi do bcmi - chociaż w/g schematu powinien - chyba że jest jeszcze gdzieś po drodze jakieś złącze ale na schemacie nie widać - to ogarnę na spokojnie

Wszystko działa jak powinno - wsteczny podpięty w skrzynce - ale zadziała dopiero po przeprogramowaniu bcmii.

Ostatnio edytowane przez intruzzabrze ; 21-04-2021 o 14:03
intruzzabrze jest offline   Odpowiedź z Cytatem