View Single Post
Stary 21-04-2021, 11:40   #7307
miroos
ford::average

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

@cattani75 - ciężko o większe wrażenia bo przez ok 1,5 miesiąca zrobiłem dopiero 1k km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jestem w połowie drugiego zbiornika paliwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale tak na szybko z kompa porównanie - na trasie codziennej po mieście i obrzeżach miasta - tam gdzie 1,5 eb z automatem spalał ok 11,5 litra wg kompa tutaj mam 8,5-9.
Trasa na autostradzie super sprawa - mocy nie brakuje i komfortowo można lecieć tak 20 km/h więcej niż w 1,5 eb (ten silnik męczył się masakrycznie jak trzeba było przyspieszyć na autostradzie).
Generalnie auto czuć jest cięższe i to mi się podoba - większe odczucie komfortu jak dla mnie.
Napęd 4x4 bajka - żadnego problemu przy ruszaniu, auto wyrywa jak głupie w każdych warunkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Skrzynia chodzi płynnie, nic nie przeciąga itd. (ludzie zgłaszali to na początku jak weszło AGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - według mnie poprawa co najmniej o jedną klasę w porównaniu do A6.
Sam środek też czuć przeskok w stosunku do Titanium - skóra miła ale jest jedna wada - przeszycie białą nicią deski rozdzielczej nad zegarami - odbija się w szybie przedniej.
Fotele wielokonturowe z masażem - dużo ciaśniejsze niż w titku, mały nie jestem i zajęło mi tydzień żeby się do nich przyzwyczaić - ale teraz jest już ok.
Zauważyłem też (nie wiem z czym to jest związane - może to że poprzedni miał 4 lata) w nowym np drzwi zamykają się w inny sposób - czuć że są solidniejsze (cięższe). Nie żeby w titku było źle - bo w pasku drzwi są o jakieś 50% węższe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) ale czuć tak jakby wyższą jakość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może to tylko moje błedne odczucia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do silnika i głośności diesla - słychać pomruk przy mocnym przyspieszaniu - poza tym zero dźwięku silnika w kabinie.
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem