View Single Post
Stary 21-04-2021, 19:28   #7318
qlszef
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

@kivlov - zgodzę się z tym, że przyspieszenie daje radość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bez najmniejszej ironii z tym się zgadzam. Czasem mi trochę szkoda że z tego zrezygnowałem. Co do bezpieczeństwa to owszem też masz rację. Szczególnie jak sporo jeździsz. To wszystko oczywiście szerszy temat i można by dyskutować. Wiem, że są sytuacje kiedy zapas mocy pozwala uciec/zdążyć. Mam jednak taką śmiałą teorię że jakby nie było drogowych kozaków to mniej było by sytuacji w których trzeba by było uciekać/zdążyć. Wiadomo, że można podawać przykłady na obalenie mojej teorii, sam pewnie bym takie znalazł. Wszyscy jednak pewnie mamy świadomość że szybka jazda w dużym natężeniu ruchu to proszenie się o dzwona.

Bump: tak z innej beczki. Przyjrzałem się dziś nowemu C4. Ja lubię siedzieć dość daleko od kierownicy i jak ustawiłem sobie fotel pod siebie to w tym samochodzie nie mogłem sięgnąć do panelu klimy oraz potencjometru radia. Nie wiem czy to ja tylko tak to odczułem ale jeśli znajdą się inni to jest to ergonomiczna porażka. Ktoś ten samochód oglądał?
@miroos - też mam wiele argumentów za Mondeo. Łamie mnie tylko to że miałbym drugi raz ten sam samochód. Ale za 150K nikt więcej nie daje. W katalogu na niemieckiej stronie forda jest podane że można mieć bezprzewodowe ładowanie telefonu w Mondeo. Jeśli się zdecyduję to chciałbym rocznik 2022 więc jeszcze chwila na zamówienie zostało no ale....kurcze nie jest to aż tak łatwa decyzjaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez qlszef ; 21-04-2021 o 19:37
qlszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem