Cytat:
|
Planuję poprawić jakość dźwięku w swoim Fordzie (Mondeo MK5 Hybrid, EU, 2015, Sync2, normalne radio NIE Sony).
Jako że mam podstawowy system audio, nie powinienem mieć wzmacniacza. Okazało się że w bagażniku mam jednak coś, co przypomina wzmacniacz i jest to część oznaczona jako ES7T14F640CA. W necie można znaleźć info że jest to albo wzmacniacz, albo BCM. W między czasie okazało się że mam dodatkowo ANC.
Tutaj mam prośbę do Was o informację, jak działa mój fabryczny system audio.
Czy z ACM wychodzi sygnał niski czy wysoki?
Czy ES7T14F640CA jest faktycznie wzmacniaczem?
ANC realizowany jest przez DSP, czy przez ACM (wyczytałem tu że audio bieda edyszyn nie powinien mieć DSP).
Byłbym również bardzo wdzięczny za schemat połączeń obwodów audio, bo sam znalazłem jedynie schematy do Premium Sony.
Edit:
Przyjrzałem się dokładniej temu "ES7T14F640CA" i okazało się że to tylko oznaczenie elementu, do którego przymocowana jest tajemnicza kostka. Jest na niej oznaczenie ES7T-14F509-CA i tutaj już z dużym prawdopodobieństwem można napisać, że jest to DACMC, czyli zewnętrzny wzmacniacz z wbudowanym ANC.
Jeżeli ktokolwiek z Was dysponuje, prosiłbym o udostępnienie schematu połączenia między ACM a tym DACMC, oraz z DACMC do głośników.
|
Mam to samo auto i ( długoterminowy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cel ), więc można połączyć siły.
Może uda się odzyskać część info jak to zrobić z wątku
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jeśli pin-ologia jest podobna/powtarzalna.
Rozmawiamy o swap-ie wzmacniacza w hybrydzie EU z Sync2 2015 ES7T-14F509-CA na system Sony'ego (DS7T-18B849-AA, DS7T-18B849-AV, DS7T-18T806-BP, lub podobny) po to żeby potem mieć do czego podłączać głośniki, w tym sub-a. Ciekawe zreszta czym one się różnią, t.j. co do czego pasuje.
Kiedyś miałem Sony'ego (w 1.5 ecoboost HB) i grało (o ile pamiętam) przyjemnie. Lepiej niż obecnie.
Wtyczki są pomiędzy tymi wzmacniaczami są inne, 2 vs. 3 szt., no i powstaje pytanie o interakcję z innymi systemami (mikrofony w podsufitce, czujniki ultradźwiękowe, inne...). Czy wystarczy przerobić wtyczki (np. zrobić jakiś pin-to-pin adapter) czy to byłaby jakaś większa rzeźba ?
Przydałby się schemat obu instalacji (from->to)...
Ktoś coś wie ?