Cytat:
Ano z takiego, z jakiego się załączają... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wizualizacja przednich czujników (i sygnał dźwiękowy z nich) włącza się jak wykryją przeszkodę z przodu. Automatycznie.
Przednia kamera nie ma DOKŁADNIE NIC wspólnego z przednimi czujnikami.
Fabryczną załącza moduł IPMB jeżeli prędkość jest mniejsza niż ok. 10km/h i dostanie komunikat CAN o naciśnięciu włącznika kamery. A jak dostanie kolejny, to przełączy obraz na "panaramiczny". Za trzecim razem - wyłączy kamerę (włączy wsteczną).
|
Dziękuję za wyjaśnienie. O działaniu kamery wiem z innych postów, o działaniu oryginalnych przednich czujników nie wiedziałem. Ale ja pomyślałem, żeby dołożyć czujniki z przodu nieoryginalne. Nie chce mi się rozkminiać zawiłości montażu, okablowania i programowania przednich oryginalnych. A nieoryginalne tylko dołożyć i jakoś je ręcznie włączać w razie potrzeby. A to ręczne włączanie można by zrealizować właśnie przyciskiem od przedniej kamery, tylko trzeba się do niego dobrać aby wziąć od niego przewody.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.