View Single Post
Stary 23-04-2021, 17:04   #846
dodo02
ford::average

Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Dobre (nie ASO) warsztaty w Warszawie. Kompendium wiedzy!!!

Ja polecę ABSCar. Na pewno jeśli chodzi o problemy z elektroniką.

W internecie można w sumie znaleźć sporo różnych opinii, dobrych, złych i takich, że jadą na dawnych rekomendacjach. Ja opiszę moją przygodę z nimi.

Na forum S-Max i tutaj opisywałem problem jaki miałem z uruchamianiem przyciskiem Ford Power. Wcześniej byłem w ABSCar na pierwszym przeglądzie olejowym po zakupie samochodu i z drobną usterką elektroniczną (wymiana części na nową i programowanie) i miałem bardzo mieszane uczucia, na co pewnie miała wpływ wysokość rachunku jaki mi wystawili za całość - doszło dużo rzeczy eksploatacyjnych co do których nie byłem przekonany.
W każdym razie byłem u dwóch elektryków, dzwoniłem do innych serwisów specjalizujących się w Fordach i po opisie usterki generalnie odbijałem się od ściany bo sam wiedziałem że to paskudna robota - prawdopodobnie przetarta wiązka. Poza tym wiele warsztatów zajmuje się tylko mechaniką.

Mimo wszystko pojechałem do ABSCar ponownie, nawet dwa razy, ponieważ ze względu na pandemię czasowo rozłożyło się to dość długi okres, ale nie spieszyło mi się.

Dziś odebrałem naprawiony samochód. Moja amatorska diagnoza okazała się nietrafiona. Okazało się, że rzeczywiście jest uszkodzona wiązka, ale w dość specyficzny sposób. Sądząc po opisie i jej umiejscowieniu, czasie jaki był potrzebny na znalezienie tego i całą resztę to jestem nawet zadowolony z tego ile za to zapłaciłem tym razem. Wymiana pompki sprzęgła z czujnikiem na zamiennik wraz z robocizną, którą podejrzewałem sam wyceniona podobnie.
dodo02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem