Odp: U0559 - Nieprawidłowe dane odebrane z nadajnika-odbiornika radiowego
Masz racje Tedi_k poraz kolejny bo już kiedyś na zwróciłem uwagę...
Kolega "tombalt" też widzę dołączył się z tym "grzebaniem"....
A tak grzebałem na całego bezwiednie... bo myślę że nie wszyscy rodzą się umiejętnością obsługi UCDS lub wiedzą na na temat budowy wsadów modułów np. TRM itp.
Ja szanuję wiedzę wielu ale ona nie wzięła się z mleka matki tylko z praktyki i własnych doświadczeń które również inni jak ja próbują choćby po części zgłębić na tym FORUM.
A owi "grzebacze" to właśnie skupiają się na takim tworze internetowym jak FORUM w celu wymiany doświadczeń i wiedzy a nie komentarzy.
Ale do rzeczy dla potomnych.
Owszem dodałem sobie klucz z auto start a wiedza na poziomie zmiany jednej cyfry z 1 na 2 akurat w RTM nie była wielkim wyzwaniem.
Oprócz tego jeszcze innych kilka opcji w IPC i BdyCM z pozytywnym skutkiem i bez błędów.
Ale dopiero po ponownej podmianie z owej 2 już działającej na 1 aby można było do programować 4 klucz (drugi z auto startem) i powrotem z 1 na 2 w RTM następnego dnia podczas jazdy okazało się że czujniki nie pokazują ciśnienia i wyskoczył błąd.
Dopowiem jeszcze to iż zbiegło się to ze zmianą kół na letnie z drugim kompletem nowych czujników co chyba właśnie jest powodem tego błędu. Choć teoretycznie nowe czujniki powinny być wykryte automatycznie...
Oczywiście z czasem jak go znajdę może dojdę drogą dedukcji co jest powodem problemów z czujnikami ale napisałem na forum bo może ktoś to już przerabiał.
Dodam że już próbowałem dodać te nowe czujniki od nowa ale auto w żaden sposób nie wykrywa czujników mimo pobudzania odpowiednim generatorem.
I teraz się zastanawiam gdzie tkwi problem....
Czy może coś nie tak z czujnikami, czy może numer seryjny, czy baterie w czujnikach, itp.
|