View Single Post
Stary 25-04-2021, 13:50   #571
MIREKTERAZPOLSKA
ford::professional

Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Wymiana tuleji tylnego zawieszenia - patrz foto

Cytat:
Napisał koszka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście że nie ma regulacji ustawienia tylnego zawieszenia przy tradycyjnym zawieszeniu. Ale są pewne procedury mówiące o tym jak zawieszenie ma być skręcone. W tym przypadku samochód ma być ustawiony na kołach i wyszczególnione części w zawieszeniu mają być ustawione w odpowiedni sposób tan na odpowiednią wysokość. Mówi o tym przytoczony manuał. Jeżeli ktoś skręci zawieszenie na uniesionym np tyle samochodu to mogą być różne cyrki np takie jak wymienił kolega. Łącznie z zerwaniem tulei w wahaczach. Może być tak jak piszesz że ktoś źle założył tuleje cukierki. Ale nie twierdz że nie ustawia się wg manualna bo możesz kogoś wprowadzić w błąd. Kolega opisujący problem miał podesłać zdjęcia tulei. Jak są zamontowane. Ja wiem że mechanicy nie lubią klientów mądrzejszych od siebie a tym bardziej jak mają racjeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dalej twierdzę że nie ustawia się WYSOKOŚCI zawieszenia- mówimy o tradycyjnym zawieszeniu.
Więc to nie ja wprowadzam w błąd
A to o czym Pan pisze to technologia naprawy

Bump:
Cytat:
Napisał Martinaz667 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
link do kilku zdjęć - prawy tył,
fotki z cukierkiem na podniesionym aucie
https://drive.google.com/drive/folde..._P?usp=sharing
Ma Pan źle wprasowaną tuleje
MIREKTERAZPOLSKA jest offline   Odpowiedź z Cytatem