View Single Post
Stary 26-04-2021, 22:14   #406
dodo02
ford::average

Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Bagażnik rowerowy na dach czy na hak holowniczy - co polecacie??

Cytat:
Napisał kukitz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem pożyczony od kolegi taki bagażnik. Zrobiłem z nim około 700 km, głównie ekspresówki, ale musiałem też kilka km przejechać po szutrowych drogach (objazdy). Wg mnie bagażnik jest ok, stabilny, łatwy montaż na haku. Nie zauważyłem wad. Niestety nie mam porównania do innych marek/modeli. W mojej ocenie zerwanie ząbków w plastikach o których wspominasz nie ma szans, tworzywo z którego są wykonane sprawia wrażenie mocnego. Załączam kilka fotek
Dziś podjechałem do sklepu obejrzeć Aguri Active Bike 3 i jakie było moje zdziwienie jak panowie mi powiedzieli z miejsca, że nie otworzę klapy w S-Maxie. Drugie zdziwienie było jak się okazało że mają rację co widać na zdjęciu poniżej. Powiedzieli, że nic się nie ugnie pod ciężarem rowerów i że kwestię klapy w S-MAX-ie mają przećwiczoną i otworzy się tylko przy Aguri Active Bike 2.

Poprosiłem o założenie i zabrakło dosłownie 1 cm żeby się otworzyło. Nie chciałem szarpać bagażnika bo specjalnie mi go z pudełka wyjmowali. Dodatkowo jeśli ktoś by potrzebował, to bagażnik wystaje na 76 cm od klapy bagażnika i w najniższym miejscu znajduje się 40 cm nad ziemią (zaparkowałem na środku ulicy więc było względnie równo).

O co chodzi? Zdjęcia u @Kuki z pokazują co innego... Hak jaki mam to wypinana Westfalia.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20210426_173600.jpg (88.3 KB, 102 wyświetleń)
dodo02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem