Musiałeś coś w nim modyfikować, żeby otworzyć klapę? Nie przymierzałem go, ale sprzedawca w Interpack mi powiedział, że będę musiał wyjąć ogranicznik żeby dało się bardziej go odchylić, a w związku z tym będę musiał uważać żeby mi na nogi nie spadł... Nie brałem go pod uwagę ze względu na gabaryty i brak składania.
Z kolei Interpack new spider 4 siedzi dość wysoko na haku, od klapy bagażnika wystaje 107 cm, ale montaż na haku jest za pomocą gałki i jakiejś dźwigni dociskowej lub klucza. W instrukcji wygląda dość karkołomnie. Sprzedawca go założył od razu, ale nie dociskał do końca i nie regulował, bo sam bagażnik podobno nie był do końca skręcony. Niestety już zamykali i nie obejrzałem go dokładnie.
W instrukcji jest też informacja jakoby
2 skrajne rowery mogły mieć masę max 20 kg łącznie, a dwa bliżej klapy każdy po max 20 kg. Wygląda na to, że skrajne miejsca tylko na rowery dziecięce.
Gdyby ktoś szukał instrukcji, bo nie wiem czemu producent się nią nie chwali, to znalazłem coś tutaj:
https://boxcars.pl/media/products/1c...ja-montazu.pdf
W dodatku na znanej stronie z ofertami różnych sklepów jest opinia, że w środku ciężko zmieścić dwa dorosłe rowery. 180 cm między osiami rowerów to dość mało na MTB z pedałami, w dodatku rynienki są blisko pałąka...