View Single Post
Stary 28-04-2021, 13:28   #415
dodo02
ford::average

Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Bagażnik rowerowy na dach czy na hak holowniczy - co polecacie??

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak producent deklaruje, że otworzysz klapę po uchyleniu platformy, to tak jest.
Pewnie coś przeoczyłem, ale oglądałem na stronach producentów parę modeli bagażników i u żadnego nie widziałem deklaracji, że bagażnik pozwoli na otwarcie klapy w konkretnym modelu z konkretnym hakiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatecznie kupiłem wspomniany wcześniej Aguri Active Bike 3+1. Wczoraj w Warszawie przed długim weekendem przypominało to polowanie, ale udało się znaleźć sklep gdzie miły sprzedawca po godzinach wyjął go z pudełka, złożył (czyli dołączył na pokrętłach pałąk i pokazał że jednak klapa się otwiera. Normalnie brakuje milimetrów, ale jak się go dociągnie ręką to trochę jeszcze się odchyla i sprężynuje. Gdy założyłem dwa rowery klapa spokojnie przechodzi (chociaż jest może 1 cm prześwitu).

Co do funkcjonalności to nie mogę się wypowiedzieć, bo wiozłem go z powrotem w pudełku - dopiero w nocy podłączyłem elektrykę haka do końca. Na plus względem Thule którego oglądałem to niezależna regulacja rozstawu zapięć na kołach dla każdego roweru więc będę mógł może i 14" rower syna przewieźć oraz przesunąć rowery tak żeby kierownice nie wbijały się w siodełka. No i ponad 1 tyś. tańszy uwzględniając adaptery Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na minus to brak składania poza pałąkiem. Odległość między osiami rowerów jest dość mała bo między pierwszym a drugim jest ok 170 mm.

Jak dziś go ponownie skręcę i załaduję to lecę testować na rampie garażu podziemnego. Po jutrze pierwszy trip. Zdam relację jak wyrobię sobie opinię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki za pomoc!

P.S. Ten sam bagażnik w wersji 2 / 2+1 odchyla się znacznie bardziej i tam nawet na niezaładowanym klapa otwiera się bez problemu, także nie sugerujcie się zdjęciami bagażników na 2 rowery, jeśli planujecie mieć taki na 3.

Ostatnio edytowane przez dodo02 ; 28-04-2021 o 13:30 Powód: dopisanie
dodo02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem