Cytat:
|
Jak producent deklaruje, że otworzysz klapę po uchyleniu platformy, to tak jest.
|
Pewnie coś przeoczyłem, ale oglądałem na stronach producentów parę modeli bagażników i u żadnego nie widziałem deklaracji, że bagażnik pozwoli na otwarcie klapy w konkretnym modelu z konkretnym hakiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatecznie kupiłem wspomniany wcześniej Aguri Active Bike 3+1. Wczoraj w Warszawie przed długim weekendem przypominało to polowanie, ale udało się znaleźć sklep gdzie miły sprzedawca po godzinach wyjął go z pudełka, złożył (czyli dołączył na pokrętłach pałąk i pokazał że jednak klapa się otwiera. Normalnie brakuje milimetrów, ale jak się go dociągnie ręką to trochę jeszcze się odchyla i sprężynuje. Gdy założyłem dwa rowery klapa spokojnie przechodzi (chociaż jest może 1 cm prześwitu).
Co do funkcjonalności to nie mogę się wypowiedzieć, bo wiozłem go z powrotem w pudełku - dopiero w nocy podłączyłem elektrykę haka do końca. Na plus względem Thule którego oglądałem to niezależna regulacja rozstawu zapięć na kołach dla każdego roweru więc będę mógł może i 14" rower syna przewieźć oraz przesunąć rowery tak żeby kierownice nie wbijały się w siodełka. No i ponad 1 tyś. tańszy uwzględniając adaptery
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na minus to brak składania poza pałąkiem. Odległość między osiami rowerów jest dość mała bo między pierwszym a drugim jest ok 170 mm.
Jak dziś go ponownie skręcę i załaduję to lecę testować na rampie garażu podziemnego. Po jutrze pierwszy trip. Zdam relację jak wyrobię sobie opinię
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za pomoc!
P.S. Ten sam bagażnik w wersji 2 / 2+1 odchyla się znacznie bardziej i tam nawet na niezaładowanym klapa otwiera się bez problemu, także nie sugerujcie się zdjęciami bagażników na 2 rowery, jeśli planujecie mieć taki na 3.