Cytat:
|
Ale 3 bmw i mondeo to zupełnie inna klasa
|
Mam tego świadomość. Nigdy nie potrzebowałem tak dużego auta jak Mondeo. Po prostu mi się podobał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pewnie dlatego nie przeszkadzał mi mały bagażnik hybrydy. Skoro nie ma Mondeo to mogę zejść segment niżej (chociaż niemieccy producenci utrzymują że 3/C/A4 to segment D. Ale owszem są one mniejsze. Na chwilę obecną w "3" czułem się najlepiej. W jakiś tam sposób w dotyku czuć lepsze materiały w środku. Oczywiście wersja z pakietem M. Na plus pozycja za kółkiem, rewelacyjne (wg mnie) pokrętło i-drive, mocno "dizajnerskie", które mnie się spodobały. W A4 jest jakoś "smutno" i nudno a nowa klasa C zaczyna się od 173K. Za tą kasę mam fajnie wyposażoną "3". Audi jest jeszcze tańsze. Owszem można iść w klasę E/A6/"5" ale nie chcę wydawać na auto 1/3 domu. Nie mój poziom budżetu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Można by się "napiąć" i wziąć droższą furę ale jakoś mentalnie nie mogę się przełamać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W każdym razie w tej serii 3 nie znalazłem aż tyle chamskiego plastiku co we wspomnianej przez kolegę insigni. Nie wywyższam tych wszystkich marek premium ale w BMW to premium jakoś poczułem a np w Audi nie. Mówię oczywiście o egzemplarzach za podobną kasę.
Co do forda, to mondeo był plastikowy ale dawał radochę. Jak patrzę na nowego Focusa/Kugę to z zewnątrz foka trzyma fason ale środek moim skromnym zdaniem to lipa. Mam takiego z rocznika 2018 i czasem nim gdzieś pojadę. Prowadzi się świetnie i lubię czasem nim pośmigać po ciasnych winklach ale jak wchodzę do Mondeo to od razu się czuje inny świat. Już nawet nie o to chodzi że Foka jest mniejsza bo to wszyscy wiedzą ale zwróćcie uwagę na boczki drzwi, zwróćcie uwagę na te plastiki i sam projekt deski. Może i to jest dobrze zmontowane i nie trzeszczy ale wygląda słabo. Jeśli to jest ten sam segment co Golf, Megane to chyba już ze starości ich nie rozróżniam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Ja już wybrałem, bye bye Ford welcome in BMW.
|
co kolega nabył?