no i widzicie ile osób tyle opinii i zdań. I myślę że takie forum wiele nam pomaga w podejmowaniu decyzji.
@
Robert67
ja na pewno nikomu nie powiem " po co Ci to, czy po co tamto". Każdy kupuje to co go kręci. Ja sobie bardzo chwalę wentylowane fotele w MKV i tu mam problem bo G20 nie oferuje tego za żadne pieniądze. Trudno. Pozycja za kółkiem w fotelach z M-pakietu to rewelacja. Gruba kierownica to element tego Mpakietu. Standardowo jest kierownica jak w żuku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dla mnie zupełnie nie ma znaczenia moc oraz xdrive ale absolutnie jestem w stanie zrozumieć kogoś, kto chce takie rzeczy. Przez ten przeskok technologiczny to ja na przykład rozumiem, to co poruszone było wyżej, że skrzynia ZF pracuje szybko. Za to rzeczy typu lepsza inforozrywka to raczej coś drugo jak nie trzeciorzędnego. Oczywiście mówię o sobie. Po pięciu latach z MKV więc że nie specjalnie chce mi się na co dzień bawić monitorkiem na panelu środkowym. Inna sprawa, że SYNC2 na niewiele pozwala. Jeśli jednak miałbym mówić i technologii to pokrętłu i-drive w BMW do obsługi wyświetlacza jest genialne. Nie pamiętam jak jest w Audi ale spróbujcie w MB podczas jazdy coś ustawić za pomocą tego touchpada. Podobnie jest chyba w Lexusie ES. Za to ktoś powinien siedzieć. Za to w BMW.....bardzo proszę, jest kapitalnie. Może poszerzać mapę tym pokrętłem, sprawnie latać pomiędzy funkcjami. To ja rozumiem, technologia zrobiła robotę. Swoją drogą kilka lat wstecz w MB też było pokrętło. "Panie komu to przeszkadzało?" Co do obrotomierza i ogólnie zegarów w G20 to czemu tak bluzgacie? Są bardzo awangardowe i nikt chyba nie ma czegoś takiego ale czy mają jakąś istotna wadę? No odbiegają od klasyki ale są powiedzmy futurystyczne. Coś z nimi nie tak poza specyficznym wyglądem?
@
Woytas
- mamy podobne podejście do tematu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.