Cytat:
|
(...)MK 5, którym miałem okazję pojeździć.
|
Tylko okazję... Hmmm... Jak przejedziesz przynajmniej kilkadziesiąt tysięcy km to wtedy twoja opinia będzie miarodajna. Co innego jeździć na co dzień a co innego zasiąść za kierownicą okazyjnie i zrobić "rundkę" po placu.
Co do układu kierowniczego to ja za ten w mk4 bardzo podziękuję. Przejechałem nim ponad 150 tys. km a magiel robiłem już po 120 tys.
Zobacz ilu użytkowników (np. na naszym forum) boryka się z drżeniem kierownicy w mk4. Ewidentna wada tego modelu, co nieoficjalnie potwierdza się w ASO. W mojej okolicy warsztaty regenerujące magiel najczęściej robią to właśnie w mk4. Nawet cena usługi jest niska z uwagi na "specjalizację" spowodowaną ilością zleceń.
Dość narzekania. Mk4 to bardzo dobry samochód, do którego bym jednak nie wrócił.
A mk5 to po mimo swoich wad nadal samochód, który mi (i nie tylko) mojej rodzinie i znajomym się podoba i nadal robi pozytywne wrażenie. Relacja ceny do oferowanej wielkości, wyposażenia i ogólnego wrażenia jest w tym segmencie nie do pobicia i dlatego tyle dyskutujemy czym rozsądnie mk5 zastąpić.