View Single Post
Stary 02-05-2021, 11:35   #7428
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał Robert 68 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)MK 5, którym miałem okazję pojeździć.
Tylko okazję... Hmmm... Jak przejedziesz przynajmniej kilkadziesiąt tysięcy km to wtedy twoja opinia będzie miarodajna. Co innego jeździć na co dzień a co innego zasiąść za kierownicą okazyjnie i zrobić "rundkę" po placu.
Co do układu kierowniczego to ja za ten w mk4 bardzo podziękuję. Przejechałem nim ponad 150 tys. km a magiel robiłem już po 120 tys.
Zobacz ilu użytkowników (np. na naszym forum) boryka się z drżeniem kierownicy w mk4. Ewidentna wada tego modelu, co nieoficjalnie potwierdza się w ASO. W mojej okolicy warsztaty regenerujące magiel najczęściej robią to właśnie w mk4. Nawet cena usługi jest niska z uwagi na "specjalizację" spowodowaną ilością zleceń.
Dość narzekania. Mk4 to bardzo dobry samochód, do którego bym jednak nie wrócił.

A mk5 to po mimo swoich wad nadal samochód, który mi (i nie tylko) mojej rodzinie i znajomym się podoba i nadal robi pozytywne wrażenie. Relacja ceny do oferowanej wielkości, wyposażenia i ogólnego wrażenia jest w tym segmencie nie do pobicia i dlatego tyle dyskutujemy czym rozsądnie mk5 zastąpić.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem