Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC
Witam. Szanowni forumowicze, borykam sie od pewnego czasu z problemem natury technicznej. Otóż posiadam w swoim Mk4 moduł 7S7T-19G488-AE a do tego radyjko Blaupunkt NX. Problem pojawił sie w chwili wymiany telefonu na nowy. Nowy telefon przestał widziec "ford audio" i pomimo różnych prób połączenia nie udało mi sie uzyskac połączenia z BT w samochodzie. Zacząłem szukac co moze byc tego przyczyną i wyczytałem gdzieś na forum że te modele 7S7T...488 mogą nie widziec wersji BT telefonu powyżej 4.0 ( Nowy telefon żony takze nie widoczny dla mondka). Moja decyzja padła na wymianę modułu w samochodzie. Nabyłem więc model 8M5T-19G488-AM Novero. Po podłączeniu modułu nastąpiło szybkie odnalezienie przez telefon. Sparowanie też bez problemu. Czyli na pierwszy rzut oka moduł BT jak najbardziej odpowiedni. Problem niestety pojawił sie w chwili połączenia głosowego. Wybrałem odbiorce z listy i wykonałem połączenie. Niestetty ani adbiorca ani ja się nie słyszymy. Martwa cisza. Połączenie nastepuje bez problemu,ale nikt nic nie słyszy. Czy ktoś miał juz taki przypadek? Prosze o jakiś trop aby to zadziałało.
|