Witam,
nie zakładam nowego tematu bo ten jest bardzo podobny a chodzi o temperaturę silnika 1,6 EB.
Zastanawiało mnie czy wskazówka od temperatury rzeczywiście pokazuje temperaturę silnika, bo teraz w ciepłe dni +14 st. na zewnętrz po przejechaniu ok. 1 km w mieście wskazówka już była na ok. 88 st. Wszedłem w "ukryte menu" i się mocno zdziwiłem bo wskazówka 88 st. a temp. silnika 44 st.
Czy u Was tez tak macie czy coś u mnie nie tak?
Co w takim razie , temp. czego wskazuje ta wskazówka?
Z ciekawości (mieszkam przy S
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pojechałem w małą trasę (cały czas obserwując temp. silnika na wyświetlaczu pomiędzy zegarami) przy temp. ok. 88 stopni zacząłem dawać ostro gaz w podłogę max temp. co osiągnąłem na trasie to 90 st. po wrzuceniu na luz i postoju ok. 5 min temp spadła do 86 st. ale wskazówka cały czas pokazuje ok. 88 st.
Jak w trasie mam mieć info jaka jest temp. silnika? skoro wskazówka pokazuje temp. nie wiem czego? Owszem mozna całą trasę jechać na wskazaniach między zegarami, szkoda że nie można uruchomić tej ukrytej fukkcji podczas jazdy a tylko podczas uruchamiania silnika.[ATTACH][ATTACH]
ford 1.jpg[/ATTACH][/ATTACH]