Cytat:
W załączniku moje logi z dzisiejszego przejazdu. Przy takiej temp. na zewnątrz jak dziś w sumie nie ma do czego się przyczepić.. Turbodziura jest tylko odczuwalna ale nie jakoś specjalnie.
To że EGR obraca się śrubowo nie znaczy że napęd tłoczka nie ma jakiegoś feleru. Kwestia turbo podobnie, zależy kto jak kiedyś dbał..
https://files.fm/u/u92df8vv5
|
masz bardzo duże procentowo otwarcie EGR na wolnych obrotach, robiłeś może reset adaptacji po czyszczeniu?? parametr MAP loguj wersję dokładną bo ta którą wybrałeś zaokrągla do pełnych wartości. Jest to o tyle istotne, że na wolnych obrotach MAP musi wskazywać więcej niż ciśnienie barometryczne BARO. Zwróć uwagę, że nawet przy 1150obr. MAP nadal pokazuje 9kpa. Przy 1400 obr i 12% wartości zadanej przepustnicy masz 10kpa ciśnienia doładowania a to coś podejrzanie mało biorąc pod uwagę, że ciśnienie barometryczne miało 9kpa to masz tylko 1kpa doładowania.......
Z logów brakuje wartości statycznych bez uruchomionego silnika, MAF powinien mieć wartość 1,87 g/s
u mnie wydaje się, że problem został rozwiązany oto co zrobiłem.
1. płukanie sensorów MAF oraz MAP, środkiem CRC, MAP był usyfiony. Czyściłem także złącza,
które później trzeba dokładnie osuszyć, na koniec reset adaptacji MAF i EGR
2. przeczyszczenie cięgna turbo przy gruszce papierem wodnym 800, dałem także b.małą ilość smaru do świec żarowych (jakiś ceramiczny)
3. sprawdziłem i dokręcałem wszystkie opaski na przewodach powietrznych
4. błądP1304, był efektem rozpięcia kostki EGR po zgaszeniu silnika! zanim się to zrobi trzeba odczekać z 30s bo sterownik coś tam sobie nim piszczy jeszcze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U Ciebie wiele wskazuje na problem z turbiną lub jej sterowaniem