Odp: Wymiana foteli na wentylowane
hesiek, właśnie o tym żółto-pomarańczowym cienkim mowa-gdzie go wpiąć by uaktywnić/zasilić moduły tylnych mat? W który pin kostki szarej przy biegach? na logikę-pin 8. tyle, e pin 8 jest już zajęty i aktywuje moduły foteli. Gdy się podepnę tym kabelkiem z aktywacji tylnych mat pod pin 8 to w momencie włączenia foteli-włączy się mi również kanapa. czyli bez sensu i nie tak to ma być. dla mnie na logikę muszę połączyć kabel aktywacyjny tylne maty (cienki żółto-pomarańczowy) w inny pin wolny w szarej kostce, np. 9 (strzelam dla przykładu z tą numerologią teraz) i z jakimś innym kablem/wyjściem tylnego włącznika kanapy. Do włącznika z tyłu jest 5 kabli: masa, plus, podświetlenie - z tym sobie poradzę. Co to jest "pamięć włącznika"? Ostatni kabel to "moduł sterowania matami" - więc pewnie ten z przełącznika muszę połączyć z żółto-pomarańczowym z mat. i z tego co rozumuję - w inny niż 8 pin. W jakieś wolne gniazdo w kostce szarej spiąć te dwa kable: "sterowanie matami z włącznika" i żółto-pomarańczowy z mat. Podpinając maty pod pin 8 w szarej kostce jak wspominałem-będę uruchamiał fotele i maty razem.
Dobrze ja to rozumuję? Co to jest ta "pamięć wyłącznika"? Czemu to służy?
|